Onpa aika taas vierähtänyt enkä ole päivittänyt blogia. Nemi kasvaa hirmu vauhtia, enää vajaa kuukausi niin tyttö täyttää 1 vuotta. Reiluun kuukauteen ei olla Nemin kanssa tehty mitään ihmeitä, kun neidillä alkoi ensimmäinen juoksu. Kauheeta arpomista se oli milloin juoksut alkaa, milloin ei voi enää käydä koirapuistossa tai juosta vapaana metsässä. Ilmeisesti ei kuitenkaan osattu sanoa oikein milloin juoksu alkoi tai sitten juoksu kesti poikkeuksellisen pitkään. Nyt ne alkaa onneksi kuitenkin olemaan ohi. Puistossa ei olla vieläkään käyty, mutta tällä viikolla ollaan jo nautittu vapaana juoksemisesta metsässä! Juoksuajan Nemi oli hieman hämmentynyt ja todella hellyydenkipeä. Aina se on nauttinut sylissä olemisesta, mutta nyt juoksun aikana varsinkin Villen syli on ollut Nemin lempi paikka. Viikonloppuaamuisin se parkkeeraa itsensä Villen rinnan päälle ja nuolee sen naamaa.  On se mammankin syli kelvannut, mutta kyllä tää hellyydenipeys on erityisesti kohdistunut Villeen. Tosi hienosti Nemi on handlannut sen, ettei ole päässyt riehumaan yli kuukauteen (paitsi välillä Siuntiossa Sannin ja Siirin kanssa). Ei ole ollut mitään ongelmia kotona tai lenkeilläkään. Tuhot yksinollessakin on vähentynyt todella paljon. Tällä viikolla Nemi ei ole tehnyt mitään pahojaan. Mutta ei tässä nyt vielä aleta ostamaan uusia huonekaluja .

Jäljestyskurssi loppui jo kuukausi sitten, mutta vielä ollaan itse käyty vähän ajamassa jälkeä ja tosi hyvin meneekin. Nemi tykkää siitä todella paljon ja on kehittynyt paljon! Se on rauhottunut jäljellä ihan älyttömästi ja on paljon tarkempi nenänsä kanssa eikä haahuile niin paljon! Itsekseen tehdään jälkeä niin kauan ennen kuin lumet tulee (jos tulee) ja keväällä jatketaan kyllä vielä Kikan kurssillakin.

Nyt ollaan kuitenkin alotettu uusi harrastus: tällä viikolla tutustuttiin agilityn saloihin. Ollaan sellasella Agilityyn tutustuminen- kurssilla jossa opetellaan ja tutustutaan eri esteisiin ja muutenkin lajiin. Vähän Nemiä jännitti aluksi etenkin tunneli ja puomi. Puomi on kyllä sille tuttu, koska koirapuistostakin sellainen löytyy, mutta taisi tämä hallin puomi rapista tassujen alla niin ikävästi, että ei meinannut uskaltaa mennä koko puomia. Mutta muutaman kerran jälkeen Nemi juoksi jo innoissaan (jopa väärään suuntaan) koko puomin. Harjoiteltiin myös keppejä, jotka oli allekirjoittaneelle paljon vaikeammat kuin Nemille. Ei vaan kädet toimineet ihan tarvittavalla nopeudella! Mutta hauskaa oli molemmilla!

Ensi viikolla alkaa myös Toko. Tosin tämä on enemmänkin koiran virikkeistämistä kuin tosissaan puurtamista. Ollaan iteksemme harjoiteltu alokasluokan liikkeita, mutta nyt on ollut vähän taukoa, kun keskittyminen juoksujen aikaan ei ollut ihan kaikkean parhaimmillaan. Katsotaan miten se lähtee liikkeelle!

Tässä lopuksi vielä muutama syyskuva:

Yritän jossain vaiheessa ladata yhden videopätkän tänne Nemin ja Casperin leikeistä (= Nemi varasti Casperin pallon ja Casper jahtaa sitä), mutta tähän hätään en sitä vielä onnistunut tänne lataamaan.