Loppukeväästä tapahtui niin vähän, että jäi blogin päivitys vähiin. Nemillä oli toinen juoksu toukokuussa ja se aika oli suhteellisen vaikeeta. Nemi oli tosi herkkä ulkona kaikille äänille ja vähän muillekin (kuten liikennemerkeille) ja melkein kaikki lenkit meni aina jossain vaiheessa penkin alle, kun sitä rupes joku pelottamaan. Juoksujen jälkeen se on onneksi rauhottunut, mutta ei se normilenkeistä tunnut kauheesti nauttivan...Ehkäpä se tästä... Juoksujen jälkeen oli myös jonkin asteista valeraskautta ilmassa. Se ei oo koirakavereiden kanssa lähtenyt ollenkaan leikkiin ja muutenkin se on ollut aika vaisu ja flegmaattinen. Sekin on nyt vähän jo hellittänyt, joten ehkä sekin menee tästä pikkuhiljaa ohi.

Kesäkuun alussa osallistuttiin Nemin kanssa Aussie yhdistyksen järkkäämään agilityviikonloppuun. Lämmintä riitti ja hauskaa oli! Opittiin Nepun kanssa kaikenlaista uutta ja ihmeellistä.
Kesäkuussa Nemi pääsi ekan kerran myös paimentamaan ihka oikeiden lampaiden kanssa!Oltiin parin päivän lerillä Kuttukuussa Vehmersalmella, jossa oli ihan tosi kivaa!! Kyseessä oli sekaleiri ja Nemin lisäksi siellä oli sukulais-ausseja, pumeja, bergamascoja, corgi, shipperke. Huonekavereina meillä oli shelttipoika Nano ja partis Yo-Yo. Koirat tuli hyvin toimeen eikä mitään ongelmia ollut.
Pitkä automatka meni ilman mitään ongelmia ja Nepu nukkuikin lähes koko viiden tunnin matkan, kun oli niin väsynyt. Ekan päivän paimennukset meni oikein mukavasti. Nemi on kuulemma hyvin voimakastahtoinen paimentyttö. Myös ohjaaja (siis minä) sai kehuja sujuvasta ohjauksesta!! Ei Nemi tietenkään täysin hommalle syttnyt, mutta monesti koirat tarvitsevatkin useamman kerran hommaan syttymiselle. Seuraavana päivänä Neppari oli jo niin väsynyt, ettei hommasta tuntunut tulevan mitään. Siirryttiin myös isommalle laitumelle seuraavana päivänä ja se oli ehkä Nemille vähän liikaa. Se ei jaksanut enää keskittyä lampaisiin ollenkaan eikä sitä huvittanut tehdä mulle töitä. Joten se juoksutti MUA ympäri laidunta, että sain se tulemaan mihin sen halusin. Molemmat oltiin kyllä ihan puhki koko paripäiväisen jälkeen, mutta tosi kivaa silti oli! Hauskaa oli myös, että samalla leirillä oli Nemin sukulaisia, kun Nemin kasvattaja Sanna oli koirineen samalla leirillä. Nemi näki pitkästä aikaan äitinsä ja siskonsa. Leirille osallistui myös Nemin siskopuoli Nasu ja puoliveli Eppu. Myös pikkuaussie May ja bortsu Kuura oli mukana leirillä. Oli tosi kiva nähdä Sannaa ja sukulaiskoiria pitkästä aikaa!Seuraavassa pari kuvaa leiriltä:
Yllä olevassa kuvassa Nemin sisko Kuura (Zestforlife Twilight)
Nemin äiti Willow
Puolisisko Nasu (Zestforlife Snowflake)
Velipuoli Eppu (Zestforlife Shake It)
Siskokset Nemi ja Kuura
 
Juhannusta vietettiin perinteiseen tapaan Raaseporissa Siirin ja Sannin luona. Käytiin tosin myös vähän veneilemässä kavereiden kanssa ja yksi yö vietettiin saaristossa. Nemi sai yheksi yöksi omakseen kokonaisen saaren, jossa sillä riitti tekemistä ja tutkimista. Tässä pari kuvaa juhannukselta.
 
 
Raaseporista ajteltiin suoraan Västanfjärdiin, jossa Nemi sai nauttia lisää saaristolaiselämästä. Casper ei ollut tällä kertaa leikkikaverina, joten Nemi pääsi nauttimaan Casperin makuupaikasta. Tyttö mahdutti itsensä Casperin pieneen petiin.
 
Juhannuksen jälkeen Nepu on ollut ihan naatti, mutta intoa on silti riittänyt mökillä touhuiluun. Nemi auttaa mammaa hienosti pihatöissä. Yritän kitkeä mökiltä pois ruusu- ja muita pensaita sekä puita juurineen päivineen ja Nemistä onkin ollut aivan mahtava apu. Kun mä isken lapion maahan, Nemi ottaa lähimmästä kasvista kiinni ja vetää sen juurineen irti. Isommat juuret se repii, kunhan mä ensin avitan sitä vähän nostamalla juuria ylöspäin. Nepu on ihan mieletön tossa hommassa ja se on auttanut ihan hirveesti. Tosin siinä vaiheessa kun pihalle voi alkaa istuttaa jotain, niin voi olla että tää ”koulutus” kostautuu pahemman kerran, eikä Nemi anna istutusten olla
 
Viime viikolla nautittiin kesäpäivistä myös uiden ja kirmaten. Torstaina oltiin Rajasaaressa ja perjantaina Haukilahden koirarannalla. Nemi nautti uimisesta täysin siemauksin! Tosin vähän tuli huoli, kun Villekin meni veteen. Nemi kierteli Villeä koko ajan ja puolusti sitä murisemalla, jos toiset koirat tuli vedessä liian lähelle. Mutta mahtava likka se kyllä on, sen kanssa on niin kiva tehdä kaikenlaisia juttuja! Nyt jatketaan kesästä nauttimista ja toivotaan, että helteet vähän helpottaisi, koska kumpikaan meistä ei hirveistä helteistä nauti!